طوطیسانان

همه چیز درباره عروس هلندی ( نگهداری + مراقبت و لیست غذای عروس هلندی )

آموزش نگهداری و مراقبت از عروس هلندی

همه چیز درباره عروس هلندی | آموزش نگهداری و مراقبت از آن

برای خرید انواع غذا و قفس و ملزومات عروس هلندی و سایر پرندگان با شماره ۰۹۲۰۶۴۹۹۶۲۹ تماس بگیرید.

عروس هلندی یا کوکاتیل (Cockatiel) پرنده‌ای زیبا، باهوش و منحصر به فرد متعلق به خانواده طوطی سانان است؛ در این مقاله قصد داریم تا همه چیز درباره عروس هلندی را که شامل نگهداری از عروس هلندی، غذای عروس هلندی، بهترین شرایط و مکان نگهداری‌ عروس هلندی، آموزش و حرف زدن عروس هلندی و همچنین اصول مراقبت از جوجه عروس هلندی را به شما توضیح می‌دهیم.

 

عروس هلندی چه جور پرنده‌ای است؟

برای اینکه تو نگهداری عروس هلندی کار راحت‌تری داشته باشیم باید عروس هلندی‌ها رو کامل بشناسیم و با خلق و خو و نیازهای اونا آشنا باشیم.

 

اطلاعات کلی درباره عروس هلندی:

  • وزن: ۷۰ تا ۱۴۰ گرم
  • پرنده بومی: استرالیا
  • مناسب خانواده: هست
  • سطح آموزش پذیری: بالا
  • طول ش: روزانه یک ساعت
  • قد پرنده: ۲۵ تا ۲۸ سانتی متر
  • سازگاری با سایر حیوانات: معمولا سازگاره
  • عروس هلندی که نام اصلیش کوکاتیل (Cockatiel) هست نوعی طوطی بومی استرالیا است.

 

دلیل اینکه در ایران بهش عروس هلندی میگن به این خاطره که اولین اروپایی‌هایی که پا به اقیانوسیه گذاشتند، هلندی‌ها بودند؛ این پرنده هم از طریق دریانوردان هلندی ابتدا به هلند و سپس به اروپا و سایر کشورها فرستاده شد و به خاطر همین به این اسم در ایران شناخته می‌شود.

طوطی عروس هلندی یا کوکاتیل (Cockatiel) پرطرفدارترین طوطی سخنگو در آمریکا است؛ دلیلش هم اینه که این پرنده‌ها هم زیبا و باهوش هستن و هم بسیار اجتماعی و حتی گاهی بغلی! کوکاتیل خیلی زود و راحت با آدم‌ها اخت میشن و حرف زدن یاد می‌گیرن.

این پرنده ها سوت‌زن‌های قهاری هم هستن و اگر تصمیم دارین از این طوطی سانان سخنگو نگهداری کنین؛ بهتره بدونین گوش دادن به کلی سر و صدا و سوت در انتظارتونه.

مراقبت صحیح و اصولی از عروس هلندی خیلی مهمه، چون می‌تونه روی سلامت پرنده و همینطور طول عمرش تاثیر بزارد؛ پس اگه می‌خواین عروس هلندی شما همیشه سالم و سرحال باشه و درگیر بیماری نشود، لازمه ۴ کار جدی انجام بدید؛ این کارها عبارتند از:

  1. تغذیه مناسب
  2. مناسب بودن دما
  3. آگاهی از بیماری‌ها و علائم اون
  4. فراهم کردن یک قفس استاندارد با لوازم کامل

 

 

غذای طوطی عروس هلندی باید چی باشه؟

کلید سلامتی کوکاتیل‌ها تنوع غذایی هست که میخورن؛ اونا نیاز دارن روزانه ویتامین و مواد مغذی مورد نیاز بدن‌شون را از مواد غذایی متنوع و تازه تامین کنن؛ اشتباهات رایجی تو تغذیه عروس هلندی وجود دارد که فکر می‌کنیم فقط باید دانه و ارزن بخورن؛ با ذکر ۲ دلیل بهتون میگیم که چرا این کار غلطه:

۱. عدم تامین نیازهای غذایی

اگر عروس هلندی فقط دانه بخوره بعد از مدتی دچار کمبود ویتامین و مواد مغذی شده و بیمار میشه.

دانه‌ها خوش خوراک مورد علاقه عروس هلندی هستن ولی به دلیل چربی بالا و ویتامین کم غذای مناسبی برای اون‌ها به حساب نمیان و باید به مقدار بسیار کم در اختیار کاکاتیل قرار بگیرن.

 

۲. بد غذا شدن عروس هلندی

از طرف دیگه بهتره که در سبد غذایی عروس هلندی‌، میوه و سبزیجات تازه هم وجود داشته باشه.

اگر نمی‌دونین عروس هلندی شما چه چیزهایی می‌تونه بخوره و یا اینکه چه غذاهایی براش مفیده، پیشنهاد می‌کنیم حتماً راهنمای غذای عروس هلندی مطالعه کنین.

 

 

توصیه درباره بهترین برنامه غذایی عروس هلندی

  • ۵۰ درصد غذا: حاوی پلت‌های تجاری مخصوص عروس هلندی
  • ۳۰ درصد غذا: شامل میوه‌ها و سبزیجات مفید برای این پرنده‌ها (لیستش رو در پایین ببینید)
  • حداکثر ۲۰ درصد غذا: مخلوطی از حداقل ۴ نوع دانه مثل ارزن و تخم کتان (به عنوان تشویقی یا به میزان محدود در برخی ساعت‌های روز در اختیار پرنده باشه)
  • یک تکه کوچک روزانه: سفیده تخم مرغ پخته شده یا یک تکه مرغ آبپز بدون نمک و روغن

 

 

خوراکی‌ها و تشویقی‌های مورد علاقه عروس هلندی چیه؟

انواع میوه‌ها و سبزیجات مختلفی وجود دارد که عروس هلندی طعم‌شون را دوست داره و اتفاقاً براش مفید هم هست؛ این تشویقی‌ها و خوراکی‌ها عبارتند از:

۱. موز

۲. خیار

۳. گلابی

۳. اسفناج

سیب زمینی

انواع جوانه ها

تقریباً همه میوه‌های فصل

آموزش نگهداری و مراقبت از عروس هلندی

برای خرید غذای عروس هلندی روی لینک های زیر کلیک کنید سه مدل از غذاهای مخصوص عروس هلندی

 

 

 

فراهم کردن محیط زندگی مناسب و کم خطر برای عروس هلندی

ایجاد یک فضای امن و راحت برای عروس هلندی یکی دیگه از نکات مهم نگهداری عروس هلندی هست؛ دمای محیط، جای قفس و اندازه قفس، دور نگه داشتن پرنده از محیط های پرخطر و … کارهایی هست که باید برای مراقبت از کوکاتیل انجام بدید.

 

دمای مطلوب برای نگهداری عروس هلندی چقدره؟

عروس هلندی می‌تونه دمایی بین ۰ تا ۳۷ درجه رو تحمل کنه.

اما دما برای نگهداری جوجه عروس هلندی که تازه پرهاش در اومده چیزی بین ۲۶ تا ۲۸ درجه هست؛ برای جوجه‌هایی که هنوز پر درنیاوردن دما کمی بالاتر و حدوداً بین ۲۸ تا ۳۰ درجه هست.

هرچی عروس هلندی بزرگ‌تر می‌شود می‌توانین این دما رو کمتر کنید؛ فقط یادتون باشه هیچ وقت دمای محیط بالای ۳۷ درجه نره چون عروس هلندی به گرما بیش از حد حساسن.

 

تفاوت نگهداری از عروس هلندی در تابستان و زمستان

کوکاتیل‌ها سرما یا گرمای شدید را نمی‌تونن تحمل کنند؛ در زمستان و تابستان برای مراقبت از عروس هلندی به این نکات توجه کنید:

  1. قفس پرنده را توی تراس، بالکن، نزدیک پنجره و نور مستقیم آفتاب قرار ندین.
  2. قفس پرنده را جایی از خونه بزارین که هوای ملایم و خنک اونجا در گردش باشه.
  3. اگر با ماشین پرنده را بیرون می‌برین به هیچ وجه عروس هلندی توی ماشین تنها نزارین؛ در ادامه مقاله درباره مسافرت با عروس هلندی توضیح دادیم.

 

 

مکان و ویژگی های قفس عروس هلندی

آموزش نگهداری و مراقبت از عروس هلندی

آموزش نگهداری و مراقبت از عروس هلندی

از لینک زیر میتوانید قفس مناسبی برای عروس هلندی عزیزتون سفارش بدید

کلیک کنید

داشتن یک قفس بزرگ، لوازم بی خطر و باکیفیت داخل قفس برای عروس هلندی مهم هست.
عروس هلندی‌ها پرنده‌هایی بسیار کنجکاو هستن؛ اگر عروس هلندی را در خانه آزاد می‌کنین مطمئن بشین تمام سیم‌های برق، وسایل گرمایشی با حرارت مستقیم (مثل شومینه، بخاری و …) و پنجره باز از دسترسش خارج هستن تا پرنده شما دچار حادثه نشود.
در تمام مدتی که پرنده در خونه آزاد هست باید تحت نظر باشه؛ هیچ وقت پرنده را تنها در خانه آزاد نگذارین؛
از گذاشتن لوازم فلزی داخل قفس عروس هلندی جداً خودداری کنید.

 

 

چگونه با عروس هلندی بازی کنیم؟

این طوطی سخنگو خیلی باهوش، کنجکاوه و بازی کردن خیلی اونا رو سرحال و خوشحال می‌کنه؛ ما بهتون چند تا بازی ساده اما جذاب یاد می‌دیم که به راحتی می‌توانید با پرنده‌تون تمرین کنید:

۱. رقصیدن با عروس هلندی (بازی مورد علاقه):
یک موزیک جذاب بذارید و با ریتم موزیک سرتون را بالا و پایین و به چپ و راست تکون بدید؛ طوطی عروس خیلی زود ریتم آهنگ رو یاد می‌گیره و با شما سرشو تکون تکون میده.


۲. براش آهنگ بذارید:
اگه بلدید براش ساز بزنید یا آهنگ‌های مختلف را با سوت براش اجرا کنید؛ عروس هلندی از شنیدن موسیقی مخصوصاً اونایی که شبیه به آواز پرنده باشه خوشش میاد و به زودی می‌بینید که اونم شروع به آواز خوندن می‌کنه.


۳. با هم قایم باشک بازی کنید:
عروس هلندی را داخل یک اتاق بذارید و خودتون به اتاق دیگه برید؛ بعد صداش کنید تا دنبالتون بیاد؛ البته یک جاهایی بهش تقلب برسونید؛ مثلاً سرتون را از لای در بیرون بیارید تا شما رو ببینه؛ بعد دوباره برید تو اتاق، وقتی عروس هلندی توانست شما را پیدا کنه سرشو نوازش کنید تا بدونه که از این کارش راضی بودید.


۴. استفاده از اسباب‌ بازی‌های مناسب:
با استفاده از اسباب بازی‌های مناسب مانند: اسباب بازی‌های معمایی، نردبانی و جویدنی به تحریک و فعالیت عروس هلندی خودتون میتونین کمک کنین.

برای خرید اسباب بازی برای عروس هلندی عزیرتون روی لینک زیر کلیک کنید

خرید اسباب بازی عروس هلندی

 

۵. جلوگیری از حوادث ناگوار برای عروس هلندی
یکی دیگه از کارهایی که باید تو نگهداری عروس هلندی بهش توجه کنین اینه که از بروز حوادث ناگوار جلوگیری کنین.

خیلی پیش میاد که عروس هلندی به خاطر سهل انگاری صاحبش دچار حادثه میشن؛ مثل: عروس هلندی‌تون بیرون قفس هست هیچ وقت تنهاش نزارین؛ مخصوصاً اگر تو خونه سگ و گربه دارین؛ هرچقدر هم که سگ و گربه شما آروم باشن، بازم به خاطر جثه کوچیک عروس هلندی ممکنه آسیب ببینن.

 

۶. تربیت و آموزش عروس هلندی
آموزش دادن به پرنده می‌تونه زندگی رو برای شما و پرنده‌تون شیرین‌تر کنه و از بروز مشکلات رفتاری تا حدی جلوگیری کنه؛ آموزش‌های مختلفی برای عروس هلندی (کوکاتیل‌) وجود داره که مهم‌ترینش می‌تواند موارد زیر باشد:

  1. آموزش حرف زدن
  2. رام و دستی کردن
  3. آموزش دستشویی

اما برای اینکه بتوانین عروس هلندی را آموزش بدید باید زمینه سازی‌های لازم قبلش انجام داده باشین؛ این زمینه‌سازی‌ها عبارتند از:

۱. رابطه شما با پرنده:
هر چه قدر شما بتوانین اعتماد پرنده‌تون بیشتر جلب کنین، کارتون برای آموزشش راحت‌تر میشه و روند کار سریع‌تر پیش میره؛ اینجاست که پرنده از شما تقلید می‌کنه و می‌تونین هر چیزی بهش یاد بدین؛ دادن تشویقی‌هایی که دوست داره میتونه به شما تو ایجاد رابطه بهتر کمک کنه.

۲. وقت کافی گذاشتن برای عروس هلندی:
هر چقدر وقت و زمان بیشتری را با پرنده‌تون بگذرونین، احتمال اینکه سریعتر آموزش‌ها را اجرا کنه بیشتر هست.

۳. وضعیت سلامتی پرنده:
عروس هلندی‌های بیمار و کسل یا افسرده، حرف نمی‌زنن و حوصله بازی و تقلید صدا رو ندارن. هرچی پرنده شما سالم‌تر باشه بیشتر به حرف زدن راغب خواهد بود.

۴. حرف زدن عروس طوطی‌ها:
آموزش حرف زدن به عروس هلندی (کوکاتیل) باید اصولی و علمی انجام بشه، در غیر این صورت صاحبش رو نا امید و خسته می‌کنه و باعث میشه آموزش بی‌فایده به نظر برسه؛ نکات مهمی در زمان حرف زدن عروس هلندی‌ها و سرعت این کار تاثیر میزاره که در ادامه بهتون میگیم.

 

نکات مهم در تربیت عروس هلندی برای حرف زدن:

  1. ابتدا فضای آموزش را محیا کنید.
  2. در یک اتاق آرام و ساکت و بدون مزاحم باشید.
  3. صداهای اضافی و حواس پرت کن مانند: تلویزیون و … را خاموش کنید.
  4. برای دفعه اول یک کلمه خاص و کوتاه را در نظر بگیرید و مدام تکرارش کنین.
  5. کلمه را با یک ریتم ثابت و با لحن ملایم بگین و هر ۵ ثانیه تکرار کنین.
  6. بعد از ۳ الی ۴ بار تکرار صبر کنین و واکنش پرنده را بررسی کنین؛ اگر پرنده سعی کرد کلمه شما را بگوید به او تشویقی دهید.
  7. زمان آموزش بهتر است کوتاه و راس ساعتی مشخص و روزانه حداکثر نیم ساعت باشد.

 


دانستنی‌ های جالب در مورد حرف زدن عروس هلندی

عروس هلندی‌ها می‌توانن از ۲ ماهگی شروع به حرف زدن کنن و کلمات رو تکرار کنن؛ معمولاً جنس نر عروس هلندی زودتر از ماده حرف زدن یاد میگیره؛ عروس هلندی‌هایی که جفت هستن، معمولاً دیر به حرف میان یا اصلاً به حرف نمیان، چون همدم دارن.

 

دستی کردن طوطی هلندی تازه خریداری شده چطور باید باشه؟

تقریباً هفته ی اولی که خریدینش نباید کاریش داشته باشین و صرفاً فقط آب و غذاشو میذارین و با فاصله باهاشون صحبت می‌کنین که به حضورتون عادت کنه؛ برای دستی کردن یا در واقع رام کردن عروس هلندی لازمه یه مدت زمان تقریباً طولانی وقت بذارین و حوصله به خرج بدین.

 

 

 

آیا امکان بردن عروس هلندی به بیرون بدون قفس وجود داره؟

آموزش نگهداری و مراقبت از عروس هلندی

آموزش نگهداری و مراقبت از عروس هلندی

بستگی داره پرندتون چقدر آموزش دیده باشه که بدون قفس اینا دستی شده باشه و بیاد رو دستتون بشینه؛ برای این کار بعد اینکه مراحل دستی شدنش انجام شد و همچی اکی بود، این کارهارو انجام بدین:

به یک محیطی ببرینش که درهم برهم نباشه که بخواد قایم بشه و کف اون پوشیده باشه؛ مثلاً داخل کمد یا وان حموم.
وقتی از قفس میخواین بیارینش بیرون با حوله آروم میگیرینش و اونجا که ولش میکنین ترجیحاً یک گوشه باشه ولی هم زمان بهش هم فضا بدین که خیلی استرس بهش وارد نشه؛ اگر دیدین پرندتون جیغ میزنه، حالت حمله داره یا رفتارای عجیب غریب ناشی از ترس میکنه تمرین و تو همین مرحله متوقف کنین و اونقدر تکرارش کنین که عادت کنه و نترسه.
اولین کاری که طبیعتاً انجام میده فرار کردنه برای همین میگم که شلوغ پلوغ نباشه که دسترسی بهش واستون سخت نباشه؛ بهش دو تا چوب نشیمنگاه باید معرفی کنین و آروم در تماس با بدنش قرار بدین که عادت کنه بهشون.
بعد یکی از چوب‌ها رو آروم فشار میدین به زیر قفسه سینش، برای بار اول معمولاً سریع ازش میپره پایین و انقدر باید اینکارو ادامه بدین که روی نشیمنگاه بمونه.
بعد از چوب دوم استفاده می‌کنین و بهش یاد میدین که از یه چوب به چوب دیگه بره و نهایتاً با دست خودتون جایگزین میکنین.
نکته: دقت کنین که این پروسه ممکنه ماه ها طول بکشه و صبوری شما لازمه همچنین تو هر مرحله که خوب انجامش میده حتماً تشویقی بگیره.

درنهایت یاد میگیره که با فرمان شما بیاد پیشتون یا روی دستتون بشینه و …

هارنس و قلاده های مخصوص پرنده ها هم وجود داره که واسه بیرون بردنشون میتوانین تنشون کنین؛ راه کوتاه کردن پرهای پروازی هم وجود داره برای اینکه نتونه پرواز بلند داشته باشه و بخواد پرواز کنه بره که خب از لحاظ حقوق حیوانات اخلاقی نیست و حتماً باید توسط دامپزشک انجام بشه.

 

 

شناخت بیماری های شایع عروس هلندی و توجه به علائم اون

شما به عنوان صاحب پرنده در صورت بیمار شدن پرنده بهتر از هر کس دیگری میتوانین متوجه بشین که پرندتون حالت عادی نداره و یک مشکلی وجود داره؛ البته به شرطی که به پرنده دقت کنید.

رایج‌ ترین بیماری‌ های عروس هلندی:

  1. انگل ژیاردیا
  2. سرماخوردگی
  3. بیماری‌های مربوط به دستگاه تولید مثل
  4. کبد چرب یا لیپتوز کبدی (hepatic lipidosis)
  5. عفونت مخمر دستگاه گوارش (gastrointestinal yeast infection)

بیشتر بیماری ها تا وقتی به مرحله پیشرفته نرسیدن به راحتی قابل درمان شدن هستن؛ برای همین علائمی مثل بیحالی و بی اشتهایی، کز کردن و آبکی شدن مدفوع را همیشه جدی بگیرید.

هر نوع حالت غیر طبیعی را در عروس هلندی‌تون مشاهده کردین به دامپزشک متخصص پرندگان مراجعه کنین تا از نزدیک پرنده رو معاینه کنه.

 

 

روش پرورش و تکثیر عروس هلندی

تکثیر و پرورش عروس هلندی در مقایسه با خیلی از پرنده‌ها کار نسبتاً ساده‌ایه و به همین دلیل هم خیلی از علاقمندان به این پرنده، به فکر پرورش اون هستند.
با این حال، پرورش و تکثیر این پرنده هم مثل هر کار دیگه‌ای، نیازمند اطلاعات و امکانات خاصیه و برای سلامتی عروس هلندی و همینطور جوجه‌هاش لازمه که از قبل در این مورد مطالعه کافی داشته باشید.

  • پیدا کردن جفت مناسب
  • آمادگی‌های لازم برای پرورش عروس هلندی
  • جفتگیری عروس هلندی
  • تخم‌گذاری عروس هلندی
  • خارج شدن جوجه‌ها از تخم
  • جفت‌گیری و تخم‌گذاری مجدد و خطرات آن
آموزش نگهداری و مراقبت از عروس هلندی

آموزش نگهداری و مراقبت از عروس هلندی

روش‌های مختلف تعیین جنسیت طوطی عروس

۱. تشخیص جنسیت با استفاده از مشخصات ظاهری

عروس هلندی خاکستری ماده روی پرهای زیر دمشون علامت‌هایی به شکل راه راه دورنگ دارن؛ در عروس هلندی لوتینو که زرد یا سفید هستن این علامتها زرد کمرنگه و زیر بال و دمشون قرار داره؛ از طرفی لکه‌ها، رنگ‌های سر و بدن پرنده نر همیشه پررنگ تر و مشخص‌تر از پرنده ماده است.


۲. تعیین جنسیت

 

اسامی برای پرنده:

نانا                                               توییتی
کندی                                             کوکو
پری                                                 ریو
عسل                                           کی کی
حنا                                                 بادی
لب گلی                                            اِدی
توییتی                                             روبی
پسته                                              فندق
نبات                                                سنجد
گیلا                                                 پینات
توییتی
پیکو

اگه اسامی موجو در لیست بالا را نپسندید؛ می‌توانید اسامی بسیار زیادی رو توی مقاله «اسم برای پرنده» ببینین و یکی از اونها رو انتخاب کنین؛ ما توی این مقاله سعی کردیم تا تمامی اسم های زیبا و جذاب رو برای برای شما لیست کنیم.

 

 

رفتار عروس هلندی و تاثیرش در مراقبت از اونا

عروس هلندی هم مثل بقیه حیونای خونگی ویژگی های رفتاری خاصی داره که ممکنه کارو برای کسایی که تجربه نگهداری عروس هلندی رو ندارن سخت کنه؛ در این قسمت به بررسی این مشکلات میپردازیم.

۱. علت گاز گرفتن عروس هلندی:
طوطی هلندی ها وقتی گاز میگیرن که میخوان شما رو از انجام کاری منع کنن؛ مثلاً اگر دارید نوازششون می‌کنید یا بهشون نزدیک می‌شید با گاز گرفتن میگن: «بهم دست نزن» یا «کارت رو ادامه نده» یا «بهم نزدیک نشو»؛ پس با دیدن این رفتار بهتره به حال خودشون رهاشون کنید.

 

۲. جیغ زدن در عروس هلندی‌ها:
اگر قصد مراقبت و نگهداری از عروس هلندی رو دارین باید بدونین که این پرنده خیلی جیغ و سوت میزنه؛ معمولاً حدود ۵ تا ۶ ساعت در شبانه روز از خودشون صدا درمیارن؛ کلاً پرنده ها آروم نیستن، عروس هلندی هم همینطوریه. پس اگه میتونین سروصدای عروس هلندی رو تحمل کنین، این پرنده رو به عنوان حیوون خونگی انتخاب کنین؛ البته گاهی اوقات جیغ زدنشون علت خاصی داره


لازمه یک الی دو هفته قبل از رفتن به مسافرت، عروس هلندی رو به ماشین گردی و خوردن آب از بطری عادت بدین؛ این آماده‌سازی‌ها به شما تو مسافرت کمک میکنه تا راحت‌تر از عروس هلندی نگهداری کنین.

اول از همه یک باکس مخصوص سفر در اندازه ی استاندارد که بهش امکان حرکت کافی میده تهیه کنین؛ این باکس‌ها شفاف باشن و حداقل ۵۰*۶۰ سانت باشه؛ داخل باکس یک نشیمنگاه برای عروس هلندی بزارین که بتونه روش استراحت کنه.

یک مدت اون باکس رو کنار قفسش بذارین بعد با تشویقی و اسباب بازی مورد علاقش سعی میکنین ترغیبش کنین که بیاد داخل باکس.

اول مسیرای کوچیک مثل گشت زدن تو خونه رو امتحان میکنین؛ بعد اطراف خونه و داخل ماشین برای مسیرای خیلی کوتاه تا اینکه آماده‌ی سفر باشه. (توی هر مرحله تشویقیو فراموش نکنین تا بفهمه خطری تهدیدش نمیکنه و آروم باشه)

آموزش نگهداری و مراقبت از عروس هلندی

آموزش نگهداری و مراقبت از عروس هلندی

۳. نکات مراقبتی در راه سفر:

  1. باکس رو صندلی عقب حتماً بذارین و جاش رو با کمربند یا هر چیز دیگه محکم کنین که توی راه زیاد تکون نخوره
  2. اسباب بازی غیرضروری و سرو صدا دار و هر چیز دستو پا گیرو داخل باکس نذارین
  3. دمای ماشینو با دمای مناسب برای عروس هلندی تنظیم کنین (دمای ماشین نه خیلی گرم باشه نه خیلی سرد)
  4. حتماً تهویه ی هوا رو چک کنین
  5. ظرف غذا و آبشو از داخل قفس برمیدارین
  6. قبل سفر بهش غذا و آب سبکی میدین (میتونین در طول سفر بهش میوه های تازه و آبدار بدین که یه مقدار از آب بدنش از اونا هم تامین بشه)
  7. کف قفس را چیزی میذارین که راحت بشه تمیزش کرد
  8. درباره داروهای گیاهی آرام بخش مشورت کنین
  9. علاوه بر این میتونین روی قفسش یه پارچه ای بندازین که فقط بتونه شما را ببینه و با نگاه کردن به بیرون حالش بد نشه؛ انداختن پارچه میتونه یه تاریکی نسبی‌ای رو فراهم کنه که پرنده ریلکس بشه و چرت بزنه؛  تاجایی که میتوانین از سروصدا جلوگیری کنین و حتی اگه میتونین آهنگ نذارین (یا اگه میذارین خیلی ملایم باشه)
  10. حرف زدن با پرندتون فراموش نشه و مثل یه روز عادی باهاش برخورد کنین
  11. وقتی هم که به مقصد رسیدین دوباره توی قفس خودش بذارینش تا آروم بشه
  12. تغذیش به همون روال سابق باشه
  13. میتونین محض احتیاط بهش ویتامین و مکمل مواد معدنی هم بدین ولی زیاده روی نشه؛ چون استرس زیادی به پرنده وارد شده حداقل ۱۰ ساعت بخوابه.

 

 

قیمت عروس هلندی چقدره؟

این پرنده‌ها بسته به سن، شکل و رنگ عروس هلندی، از حدود ۸۰۰ هزار تومن تا ۳.۵ میلیون متغیره.

توجه کنین که عروس هلندی، پرها کدر و آلوده نباشن و یکدست باشن و هیچ نشونه ای از آلودگی و ترشحات روی بدن، پا و نوک نبینین، حالت بیحالی و خواب آلودگی، پف کردن و گوشه گیری نداشته باشه و جنب و جوش عادی یه پرنده یا حداقل آواز خوندنشونو داشته باشه.

 


عروسی هلندی من تازه ۲۰ روزشه ولی خیلی جیغ میزنه، این طبیعیه؟ تا چند روز ادامه داره؟
عروس هلندی من ۲۰ روزه هست و حتی سیرم که میشه بازم جیغ میزنه تا قفس رو تاریک میکنم ساکت میشه آیا این رفتار طبیعی هست؟

بله طبیعی هست.

معمولا تا ۲ ماهگی اینطوری هستن و از اون به بعد دیگه این رفتار ازشون دیده نمیشه.

آیا امکان نگهداری عروس هلندی و مرغ عشق در یک قفس وجود داره؟
این مورد طبیعیه پرهای مرده اس که میریزه.

آیا ریزگردهای پر عروس هلندی باعث آسم و حساسیت میشه؟
کوکاتیل جزو اون دسته از پرنده هایی هست که ریزگرده های پر زیادی تولید میکنه که برای نظافت خودش لازمه. اما میتونه واسه خودش و شما مشکل ایجاد کنه.

بازگشت به لیست

10 دیدگاه در “همه چیز درباره عروس هلندی ( نگهداری + مراقبت و لیست غذای عروس هلندی )

  1. مصطفی شاطری گفت:

    سلام . خوب هستید . ببخشید عروس هلندی من جوجه هست و مدام زیر پوستش باد میکنه علتش چی هست ؟ خیلی هم پر میریزه؟ممنون

    1. amir20t گفت:

      سلام؛ خداروشکر
      احتمالاً انگل داره و باید توسط پزشک چک بشود.

  2. دکتر گفت:

    ممنون از سایت خوب و مطالب مفیدتون

    1. فیروزه گفت:

      سلام وقت بخیر من ی عروس هلندی خریدم خیلی بازی گوش و داخل قفس و دوست نداره و سروصدا میکنه تا بیاریش بیرون وقتی بیرون قفس میاد انقدر بازی گوش که نمیشه بهش چیزی یاد داد حرف گوش نمیدهفقط بازی کنه اینطرف و اونطرف بپره و تو خونه پرواز کنه باید چیکارش کنم؟ که حرف زدن یاد بگیره، و وقتی کسیخونه نیس تنها هست آواز میخونه و حرف میزنه ولی کسی باشه نه

      1. sepaspet گفت:

        به تمرین باهاش ادامه بدید و صبور باشید

        1. دانیال گفت:

          سلام عروس هلندی من بی حال کز کرده کم اشتها است تازه خریدم باید چکارش کنم مریض نیست با تشکر

          1. sepaspet گفت:

            سلام
            جاش گرم کنید و بکمپلکس هم خرید نمایید؛ لینک خرید قطره بکمپلکس پرنده توکان مدل B-COMPLEX +L CARNITINE حجم ۳۰ میلی لیتر
            براتون گذاشتم:
            https://sepaspet.com/product/قطره-بکمپلکس-پرنده-توکان-مدل-b-complex-l-carnitine-حجم-۳۰-م/

        2. محمدامین حق جو گفت:

          عروس هلندی منم اینجوریه میاد دوست داره بیاد بیرون یه سری اومد ولی یهو پرواز کرد ترسیدم دوباره گذاشتمش تو قفس و موقعی که بیرون بود اجازه نمیداد دیگه بهش دست بزنم البته بعضی وقتا میذاشت یکم نوازشش کنم بنظرتون (اگه خواست دوباره بیاد بیرون بیارمش؟ بعدش چیکارش کنم؟ بعد مثلا درطول روز بعضی موقعا با نظارت در قفس و باز بذارم ببینم میاد بیرون؟) الان تقریبا سه روزه خریدمش

          1. sepaspet گفت:

            چون عروس هلندی چند روزی گرفتید باید به شما عادت کنه؛ فعلاً بهش غذای پلت عروس هلندی بدید و برای دستی کردن بهش تشویقی بدید.

      2. اعظم آقا محمدی گفت:

        باید با خاش توخونه حرف بزنی و با دست بهش غذا بدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *